Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Gyrotonic! H διάδοχος της Pilates είναι εδώ και οι star τη λατρεύουν ήδη...




H μέθοδος GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® είναι ένα εντελώς νέο και πρωτοποριακό πρόγραμμα ασκήσεων, που γυμνάζει το μυόσκελετικό σύστημα. 

H μοναδικότητα της μεθόδου έγκειται, στην ταυτόχρονη ενδυνάμωση και διάταση των μυών με την ελάχιστη προσπάθεια. Γυμνάζονται οι μύες ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνονται και τονώνονται οι σύνδεσμοι γύρω από τις αρθρώσεις. Παράλληλα, διευρύνεται η κινητική δυνατότητα των αρθρώσεων και αναπτύσσεται η ικανότητα συντονισμού των κινήσεων. O τύπος της κίνησης στη μέθοδο Gyrotonic® είναι απόλυτα φυσιολογικός, χωρίς περιορισμούς. Μέσα από τις περιστροφικές κινήσεις των αρθρώσεων δημιουργείται μια φυσική συνέχεια μεταξύ κάθε σύσπασης και διάτασης των μυών. Έτσι το μυοσκελετικό σύστημα γυμνάζεται ισορροπημένα και στηρίζει απόλυτα το ανθρώπινο σώμα. 



Το μυστικό της κρύβεται στο όνομά της. Gyrotonic, σημαίνει κύκλος τόνωσης. Μια σειρά από ασκήσεις βασισμένες στη φιλοσοφία της yoga, της κολύμβησης, αλλά και του μπαλέτου και της ενόργανης γυμναστικής
 


Tο αποτέλεσμα της άσκησης είναι η ολοκληρωμένη εκγύμναση του σώματος, η ενδυνάμωση μυϊκών ομάδων και επέκταση των κινητικών δυνατοτήτων κάθε άρθρωσης, ο συντονισμός και η σωστή ροή της κίνησης. Παράλληλα, οι ειδικά μελετημένες ασκήσεις της μεθόδου, τονώνουν το νευρικό σύστημα, επιδρούν ευεργετικά στα βασικά όργανα και αδένες, προκαλώντας μια φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού, και απελευθερώνοντας τα ενεργειακά κέντρα του σώματος.
H εκτέλεση των ασκήσεων με ειδικό έλεγχο της αναπνοής μας, διευκολύνει την αεροβική τόνωση καθώς και την τόνωση της καρδιάς και προωθεί την αναζωογόνηση του νευρομυϊκού συστήματος. Eιδική έμφαση δίνεται στην επέκταση των κινητικών δυνατοτήτων της σπονδυλικής στήλης. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ένα γερά κτισμένο σώμα, με αρμονικές αναλογίες, ευλυγισία, δύναμη και καθόλου προδιάθεση σε τραυματισμούς. Κατ' επέκταση, ο ανθρώπινος οργανισμός τονώνεται και αυξάνεται η ενέργεια και η ζωτικότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου