Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ






 Οι άνθρωποι αναζητούν ανακούφιση στα ηρεμιστικά και στα αντικαταθλιπτικά, που αποτελούν και το ένα τέταρτο όλων των συνταγογραφιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο τρόπος που αντιμετωπίζετε το στρες στη ζωή σας, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία και τη μακροβιότητα σας. Υπάρχουν αποτελεσματικοί φυσικοί, συναισθηματικοί και πνευματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το στρες. Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους αυτές, θα μπορέσετε να προσθέσετε χρόνια στη ζωή σας, θα μειώσετε το στρες και θα παρατηρήσετε σημαντική αλλαγή στον τρόπο που νιώθετε.
Αντιμετωπίστε το στρες με φυσικό τρόπο
Από τους πολλούς τρόπους για να προλάβετε τις βλάβες από το παρατεταμένο στρες στη ζωή σας, η χαλάρωση, η άσκηση και μια ισορροπημένη διατροφή, είναι οι πρώτοι.
“Ένα αντίδοτο στο στρες είναι η χαλάρωση”, λέει η Σάντρα Χάντερ, φυσιοθεραπεύτρια. Ένας τρόπος για να χαλαρώσει κανείς είναι το θεραπευτικό μασάζ, που επιβραδύνει τους χτύπους της καρδιάς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την πέψη, χαλαρώνει τους μυς και ανακουφίζει από τους πόνους που σχετίζονται με τη χρόνια ένταση. Η Χάντερ εκτιμά ότι “το 60 ως 65 τοις εκατό των ανθρώπων που κάνουν μασάζ για θεραπευτικούς λόγους, το κάνουν επειδή έχουν πρόβλημα στρες”.
Άλλες δραστηριότητες που οδηγούν στη χαλάρωση περιλαμβάνουν την άσκηση (ιδιαίτερα την αεροβική), απαλή μουσική, στοχασμό και προσευχή, βαθιές ανάσες, κουβεντούλα με ένα φίλο και γράψιμο των συναισθημάτων. Σκεφθείτε τι είναι αυτό που σας χαλαρώνει περισσότερο και κάντε το. Οι απολαυστικές δραστηριότητες απελευθερώνουν ενδορφίνες, που δίνουν μια αίσθηση ευημερίας και χαράς.
Επειδή το σώμα έχει ετοιμαστεί για δράση κατά τη διάρκεια της ανταπόκρισης στο στρες, η άσκηση είναι ένας έξοχος τρόπος για να ανακουφιστείτε από το στρες. Η άσκηση δυναμώνει τους μυς, τα οστά και την καρδιά, σας προστατεύει από καρδιοπάθειες και σας κάνει να νιώθετε πολύ όμορφα.
“Το περπάτημα είναι ο φθηνότερος, ο ευκολότερος και ο ασφαλέστερος τρόπος να ασκείστε και να βρίσκεστε σε φόρμα”, γράφουν οι Λούκερ και Γκρέγκσον. “θα νιώθετε πολύ όμορφα και κατά συνέπεια πιο έτοιμοι να αντιμετωπίζετε τις απαιτήσεις και τις πιέσεις της ζωής”.
Διατηρώντας το ιδανικό βάρος με μια καλά ισορροπημένη διατροφή, θα μπορέσετε να ενισχύσετε τον οργανισμό σας για τις ψυχολογικές απαιτήσεις του στρες. “Με το στρες παράγουμε περισσότερα ασταθή μόρια (ρίζες) και έτσι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε περισσότερα αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην εξουδετέρωση αυτών των ελεύθερων μορίων”, λέει ο διατροφολόγος Χένρι Χολ. Τα αντιοξειδωτικά αφθονούν στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γι' αυτό θα πρέπει να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες από αυτά καθημερινά. Επειδή το στρες και η πίεση του χρόνου πηγαίνουν μαζί, οι άνθρωποι τείνουν να εξοικονομούν χρόνο από το φαγητό, τρώγοντας πρόχειρα φαγητά. Στις περιπτώσεις αυτές, συμπληρώματα με βιταμίνες και μεταλλικά άλατα μπορούν να προλάβουν τυχόν προβλήματα.
Οι επιλογές που κάνετε για να αντιμετωπίσετε το στρες στη ζωή σας σήμερα, θα επηρεάσουν το αύριο της ζωής σας προς το καλό ή προς το κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου