Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Σπιτικές συνταγές για απολέπιση.



Είναι πραγματικά σημαντική η απολέπιση του δέρματος.  Είναι μια διαδικασία που θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση και αναγέννηση του δέρματος. Θα επιτρέψει στο σώμα σας να ανασάνει και είναι ένα από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσει το δέρμα σας και να το κρατήσετε νεότερο και μαλακό. Η διαδικασία της φυσικής απολέπισης δεν είναι απλά μόνο χρήσιμη, αλλά και πολύ ευχάριστη στην εφαρμογή.
Σήμερα,  η φυσική απολέπιση είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται όμως από τους ανθρώπους από τους αρχαίους χρόνους. Στην αρχαία Ελλάδα οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν φυσική απολέπιση για το δέρμα τους κάθε φορά μετά το μπάνιο. Πιο συχνά χρησιμοποιούσαν τα θαλάσσια όστρακα σαν ξυστρί και την άμμο της θάλασσας για να κάνουν το δέρμα τους λείο και απαλό. Στον σύγχρονο κόσμο μας, μαζί με τα προϊόντα απολέπισης που προσφέρονται από πολλές εταιρείες καλλυντικών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φυσικά προιόντα απολέπισης που μπορείτε να τα κατασκευάσετε μονοι σας στο σπίτ. Υπάρχουν πολλά φυσικά προϊόντα με υπέροχες ιδιότητες απολέπισης τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Τέτοια προϊόντα είναι: αλεύρι καλαμποκιού, κατακάθια καφέ (ψιλοκομμένος άψητος καφές δεν συνιστάται λόγω της καφεΐνης, η οποία μπορεί να απορροφηθεί άμεσα μέσω του δέρματος), ζάχαρη, πίτουρο, βρώμη και άλλοι ξηροί καρποί, το μπρόκολο και άλλα.
Προειδοποίηση
 Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ σκληρά φυσικά υλικά, διότι θα απομακρύνετε όχι μόνο το νεκρό στρώμα κυττάρων του δέρματος σας, αλλά και τα κύτταρα που είναι ακόμη σε άριστη κατάσταση. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε πολλά προβλήματα του δέρματος όπως φλεγμονή και ερυθρότητα, γι 'αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε τη δύναμη της φύσης. Εάν χρησιμοποιήσετε ισχυρά φυσικά απολεπιστικά δεν θα πρέπει να εφαρμόσετε τη διαδικασία για περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα. Με πιο ήπια υλικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την διαδικασία καθημερινά και θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα για το δέρμα και την υγεία σας γενικά.
Το επιθυμητό αποτέλεσμα
 Όλοι θέλουμε να επιτύχουμε συγκεκριμένα πράγματα όπως: ένα πιο νεανικό look, με νεανική και λεία επιδερμίδα. Δερματολογικές έρευνες δείχνουν ότι η απολέπιση διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και αυξάνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Τα τακτικά καθάρισμα του δέρματος το καθιστά πιο έτοιμο να απορροφήσει τα καλλυντικά προϊόντα, δεν κρατά το λίπος και είναι περισσότερο ανθεκτικό στην ακμή.
Τα εκχυλίσματα πολλά σε υγρή μορφή όταν εφαρμόζονται στο σώμα έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Παραθέτουμε παρακάτω αρκετές θαυμάσιες φυσικές συνταγές για απολέπιση τις οποίες μπορείτε να προετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι και θα διατηρήσουν το δέρμα σας σε άριστη κατάσταση.
----------------------------------------------
Απολέπιση προσώπου  "Γάλα με αμύγδαλα" Συστατικά:
 2 κουταλιές αλεσμένα αμύγδαλα
 1 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη
 1 κουταλιά της σούπας σκόνη φυσικής βανίλιας
Προετοιμασία:
Αναμίξτε τα συστατικά και προσθέστε λίγο νερό. Χρησιμοποιήστε το μείγμα να κάνετε μασάζ στο πρόσωπό σας με απαλές κινήσεις. Οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο γάλα και τα αμύγδαλα θα θρέψουν βαθιά το δέρμα σας και τρίψτε απαλά τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματός σας. Αυτή η φυσική απολέπιση είναι κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος. Αφήστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον 10 λεπτά και θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.
----------------------------------------------
Ενυδατική Απολέπιση σώματος με θαλασσινό αλάτι Συστατικά:
 μισό φλυτζάνι αλάτι
 ½ φλιτζάνι πλιγούρι (μουλιάστε το σε ζεστό νερό για μισή ώρα να μαλακώσει)
 6 κουταλιές λινέλαιο
 8 σταγόνες έλαιο γερανίου
Προετοιμασία:
 Ανακατέψτε όλα τα υλικά και εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το σώμα σας. Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα σας για καλύτερο αποτέλεσμα. Αφήστε τη μάσκα στο δέρμα σας για περίπου 5-6 λεπτά.
----------------------------------------
Φυσική απολέπιση σώματος με κρέμα γάλακτος, γιαούρτι και μπρόκολο Συστατικά:
 3-4 κεφάλια μπρόκολο ( τις κορυφές όχι τα κοτσάνια)
 1 κούπα κρέμα γάλακτος
 1 φλιτζάνι. γιαούρτι
Προετοιμασία
 Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το σώμα σας. Αυτή η μάσκα απολέπισης όχι μόνο θα απολεπίσει το δέρμα σας, αλλά θα το θρέψει επίσης. Αφήστε τη μάσκα για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε το σώμα σας με ζεστό νερό.
Προτείνουμε πριν χρησιμοποιήσετε την οποιαδήποτε συνταγή απολέπισης να έχετε συμβουλευτεί τον αισθητικό η τον γιατρό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου