Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Aloe=φως

                       ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ
 
 
Πού κάνει καλό η Aloe Vera;

Η Αλόη Βέρα, χάρη στην περιεκτικότητα της σε θρε­πτικά συστατικά και τις αντιοξειδωτικές της ιδιό­τητες, βοηθά κατ' αρχήν στην πρόληψη των τραυ­ματισμών στους επιθήλιους ιστούς και έπειτα στη γρήγορη επούλωση τους, αν τραυματιστούν.

Τα αντιοξειδωτικά πολεμούν τις «ελεύθερες ρίζες», τις ασταθείς ενώσεις που δημιουργεί ο μεταβολισμός μας και βρίσκονται στους περιβαλλοντικούς πα­ράγοντες μόλυνσης.
Οι ελεύθερες ρίζες θεωρούνται υπεύθυνες για πολλά θέματα υγείας ,όπως κάποιες μορ­φές καρκίνων, αλλά και την επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Το επιθήλιο είναι ένα στρώμα κυττάρων που καλύ­πτει το σώμα ή επενδύει μια κοιλότητα που συνδέ­εται μαζί του. Το μεγαλύτερο επιθήλιο είναι το δέρ­μα μας, αλλά στον οργανισμό μας συμπεριλαμβάνεται και το έντερο, οι βρόγχοι και το γεννητικό σύστη­μα. Γι αυτό κάνει τόσο καλό στο κατεστραμμένο δέρμα αλλά και στο ερεθισμένο έντερο ή το άσθμα. 

Επίσης η Αλόη έχει αντιμικροβιακή δράση διότι καταστρέφει πολλούς μικροοργανισμούς όπως ιούς, βακτηρίδια και ζυμομύκητες. Σε πειράμματα που έχουν διεξαχθεί στο εργαστήριο σε πολυάριθμους μικροοργανισμούς έχει αποδειχθεί ότι το ζελέ της Αλόης Bέρα μπορεί να σκοτώσει ή να εμποδίσει την αναπαραγωγή αρκετών μικροοργανισμών.

Πώς κάνει καλό η Aloe Vera;
 
Η φυσική αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση της Αλόης Βέρα συνδυάζεται με τα θρε­πτικά της συστατικά, για να προωθήσει την ανά­πτυξη των κυττάρων και συνεπώς την επούλωση.  
Οι περισσότεροι άν­θρωποι που χρησιμοποιούν Αλόη αναφέρουν μια γενική αίσθηση βελτίωσης της υγείας τους. Οι πιο πολλοί δηλώνουν πως τους κάνει πιο ήρεμους και με λιγότερο άγχος. Αυτή η δήλωση σχετίζεται με την επίδραση της Αλόης στο ανοσοποιητικό σύ­στημα, το οποίο εναρμονίζεται και λειτουργεί πιο ομαλά, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σώ­μα μας απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις.
 
Η Αλόη Βέρα δεν είναι πανάκεια για όλες τις καταστάσεις και δεν επιδρά μαγικά στον οργανισμό. Ενερ­γεί στον επιθήλιο ιστό και το ανοσοποιητικό σύστη­μα. 
Πολλοί άνθρωποι, ένιωσαν ευεξία και βελτίωσαν διάφορες καταστάσεις τους  μετά από συστημα­τική λήψη Χυμού Αλόης Βέρα. Συνεπώς, η Αλόη Βέρα παίζει ένα συμπληρωματικό ρόλο στην υγεία μας. 

Είναι πολύ σημαντικό όμως, οι άνθρωποι να συμβου­λεύονται τον γιατρό τους όταν υπάρχουν αμφιβο­λίες, σχετικά με τη διάγνωση μιας πάθησης ή όταν η περίπτωση τους δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης. Η αυτοδιάγνωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς πολλές σοβαρές παθήσεις μπορεί να μιμούνται τα συμπτώματα πιο απλών παθήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου